Cine

suntem?

Victor G. Streza

– terapeut profesionist și formator Shiatsu ZEN –

Încă din adolescență am fost pasionat de natură, de activități sociale în folosul comunității, comunicare și mediere, ca și membru și leader în organizația “Cercetașii României” din Brașov.

Am absolvit Universitatea de Psihologie-Pedagogie București la Brașov, și mai apoi am urmat o formare de lungă durată în “Munca Biografică” inspirată de curentul antroposofic reprezentat de Rudolf Steiner și Bernard Lievegoed.

Am lucrat o perioadă ca și psiholog în domeniul recrutării, psiholog școlar, consilier în dezvoltare personală, dar la un moment dat am decis să îmi urmez pasiunea pentru descoperirea tainelor ființei umane prin terapii manuale: masaj, reflexologie și tratamente corporale, fiind fascinat de legătura dintre planurile fizic și psiho-emoțional-spiritual, interconectarea și influențele acestora în viața cotidiană.

În Belgia, am ajuns să mă întâlnesc cu ceea ce căutasem intuitiv, și anume cu terapia Shiatsu ZEN, care mi-a schimbat viața și a devenit o pasiune, profesie, un mod de viață.

Astfel am perseverat, m-am format la nivel profesional, am călătorit în multe școli din Europa, în Japonia, studiez continuu Medicina Tradițională Chineză și Japoneză, pentru a pătrunde cât mai bine această cale terapeutică și de dezvoltare personală. Muncesc continuu să o aprofundez și să o integrez în practica mea cât mai temeinic, să îi păstrez spiritul viu și în același timp să îi dau culorile mele personale.

Așa a venit către mine această CALE, pe care am numit-o “CHUDO” Shiatsu – “Calea de Mijloc”, pe care doresc să o împărtășesc clienților mei la cabinet, elevilor mei care își doresc să o învețe și să își descopere la rândul lor calea, și tuturor celor care sunt interesați să o cunoască.

Membru BSF (Belgian Shiatsu Federation) și recunoscut de ESF (European Shiatsu Federation).
Membru AMTC (Asociația de Masaj și Terapii Complementare) România.                                                         

Master la Academia Internațională pentru HARA Shiatsu, Viena, Austria.

Cursuri de specializare și formare continuă:

 • 2017 – prezent: anul 3 Acupunctură, universitatea SHENZHOU, Amsterdam www.shenzhou-university.com
 • 2019 – Ampuku: tehnici japoneze de manipulări viscerale – Nir Goldstein  www.golymassage.com
 • 2019  –  Jurat la categoria “Masaj Asiatic” la primul Campionat Național de Masaj din România – Sibiu, organizat de AMTC România, cu sprijinul EMA (European Massage Asociation) și IMA (International Massage Association)
 • 2019  –  Tratamentul problemelor psiho-emoționale prin cele 8 meridiane extraordinare – Jean Marc Weill [FR]  www.shiatsu-weill.com
 • 2019  –  Diagnostic periferic al meridianelor – Stephane Vien  [CA]  www.stephanevien.com
 • 2019 – Shiatsu pentru insomnie – Mike Mandl  [AT]  www.mikemandl.eu
 • 2019 –  Abordarea Menopauzei – Suzzane Yates [UK]  www.wellmother.org 
 • 2019  –  Diagnostic facial – Stephane Vien  [CA]  www.stephanevien.com 
 • 2018 –  Diagnosticul pulsului – Joyce Vlaarkamp  [HO]  www.zenshiatsu.nl
 • 2018 –  Psihologia Meridianelor – Wataru Ohashi [USA/JP]  www.ohashi.co  
 • 2018 –  Familiile de meridiane – Mike Mandl [AT]  www.mikemandl.eu  
 • 2018 – Shiatsu și chakrele – Diego Sancez [USA]  www.diego-sanchez.com  
 • 2018 –  Strategii de lucru cu elementul Apă – Stephane Vien [CA]  www.stephanevien.com  
 • 2017 –  Formare specializată extinsă  HARA SHIASU Academy, Viena [AT]  www.hara-shiatsu.com          
 • 2017 –  Participare la Congresul European de Shiatsu, Viena [AT]  
 • 2017 –  Postura corectă și cei 3 DanTien – Stephane Vien  [CA]  www.stephanevien.com  

Alina Streza

psihoterapeut și practician terapii complementare

Psiholog-pedagog și psihoterapeut de profesie, absolventă a formării de bază în Shiatsu ZEN, masaj somatic și reflexoterapie, aromaterapie, Alina este partenera de viață a lui Victor și asistentă la cursurile organizate de CHUDO Shiatsu.

Marea sa pasiune, pe lângă Shiatsu, este promovarea unui stil de viață sănătos – mai ales în mediul familial, aspecte legate de creșterea și dezvoltarea aromioasă a copiilor și a familiilor acestora sub aspect psiho-emoțional.