Cursuri și ateliere

Curs de Inițiere în Shiatsu Zen:

Când? 16, 17, 18 august 2019
Unde? Brașov, centrul KAMALA, Str. Avram Iancu nr. 54
Pentru cine? Orice dorește să cunoască aceasta metodă terapeutică.
Costuri: 1000 RON pentru cele 3 zile de curs (24 ore).

- Oferim suport de curs scris, suport de curs video, diplomă de curs, materiale pentru atelierele practice (saltele, pături, etc.).
- Se va lucra la sol, peste îmbrăcăminte, cu îndrumare și colaborare permanentă din partea formatorului.
- Pentru asigurarea unor condiții optime de formare participarea este limitată! Ordinea înscrierii garantează accesul participării la curs! Înscrieri până în 05 august 2019!

Rezervă un loc

Structura educațională:

Introducere:

Curs de Inițiere:

- Cursul de inițiere este prima etapă în parcursul nostru educațional.
- Cursul se desfășoară pe parcursul a 3 sau 4 zile, un total de 24 ore, organizate de obicei în trei zile consecutive sau două weekend-uri.
- În cadrul acestei introduceri în terapia Shiatsu Zen învățăm o kata, o ”călătorie” în jurul corpului, un tratament complet!
- Această structură de bază reprezintă piatra de temelie pe care adăugăm treptat, nivel cu nivel, cunoștințe și tehnici din ce în ce mai variate, avansate și adaptate nevoilor pacientului.
- Odată cu stăpânirea acestei tehnici de lucru veți putea oferi un tratament complet de 1 oră, într-un cadru de spa, cabinet de masaj, familie, cu efecte relaxante, profilactice.
- Cursantul se familiarizează cu tehnicile și principiile de bază ale acestei metode iar după o perioadă de practică efectivă, de fixare și aprofundare a acestora se poate trece la următorul nivel de învățare și practică.
- Se lucrează la sol, prin îmbrăcăminte, aplicând presiuni cu degetele; se asociază diferite manipulări și posturi ale membrelor pentru a facilita mai buna acțiune asupra zonelor vizate; dispunem deasemenea de un set de exerciții fizice/energetice pentru a facilita dezovltarea flexibilității, sensibilității și conexiunii personale cu sistemul de meridiane energetice.
- Insistăm foarte mult în această etapă pe partea practică, pe familiarizarea cu o postură corectă de lucru la sol, stăpânirea tehnicilor manuale, practice, exterioare dar și interne (atitudine, ascultare, observație, conectare) și însușirea principiilor fundamentale ale terapiei Shiatsu Zen.

Pregătire avansată:

Nivelul 1 - Primii pași pe cale:

- În această etapă adăugăm cunoștințe legate de sistemul energetic ce animă ființa umană din perspectiva medicinei orientale și prezentarea teoriilor fundamentale: Meridianele sau canalele energetice clasice, teoriile fundamentale: Yin Yang, Cele 5 Elemente (transformări), ciclul orar energetic al meridianelor, etc.
- Familiarizarea cu sistemul de canale energetice clasice (Meridiane), punctele de presiune (Tsubo) cel mai des folosite în metoda noastră de lucru și modalități de aplicare practică în cadrul unui tratament.
- Elemente de evaluare energetică și intoducere în diagnostică, stabilirea unei strategii de tratament.
- Elemente de Ampuku asupra zonei abdominale (Hara) - specifice terapiei Shiatsu Zen și introducere in ChiNeiTsang (masaj abdominal profund).
- Dezvoltarea sensibilității palpatorii, și față de propriul sistem de merdiane energetice.
- Introducere în aplicarea de ventuze (cupping).
- Exerciții fizice/energetice adaptate, specifice metodei Shiatsu Zen.

Această etapă se desfășoară pe parcursul a 6 week-enduri, aproximativ 120 ore.